Loading...
Безплатна доставка

Мартеница за деца с прозрачна фигурка на ангелче

Мартеница за деца с прозрачна фигурка на ангелче

Код: MI9222


Цена: 4.00 лв

(4.80 лв с ДДС)
Наличност

Описание

 

Едва ли има човек, който да да не му е подарявана мартеница на 1 март от приятели. Сигурно сте се питали от къде започва този обичай в миналото и се надявам тези редове да да отговорят на въпросите ви.

Преди много години началото на закичването с мартенички се заражда още от нашите прадеди преди векове, когато са закичвали с пресукан бял и червен вълнен конец своите близки и войни за здраве, дълголетие и сила.

Според обичая рано сутрин стопанките закачват пред къщите си пресукани червени конци като така те предпазвали къщата, да не влезе в нея злото — болести и немотия. Като ги видела, баба Марта щяла да се развесели и да пекне слънце.

Предварително жените усукват бели и червени вълнени конци — мартеници, които закичват на всеки от къщата . Мартениците трябвало да са така оплетени, както момите се усукват около момците. Момите носят мартенички отдясно, момите — отляво. Ергените ги носят с разчепкани краища, а зрелите мъже — изрязани до възела, за да не се развяват по седенките.

Мартеничките предпазват човека от уроки и болести; свалят се чак тогава, когато се види първия щъркел и след като се свалят, се закичват на разцъфнало (или зелено) дръвче. По други места я слагали под камък и след девет дни проверявали какво има под него. Ако са се настанили мравки, годината ще е богата с овце, ако има други по-едри буболечки — сполука в крави, в едър добитък.

В някои краища наричат седмицата, започваща от 1 март броените дни — по тях предсказват какво ще бъде времето през годината.

Предлагаме Ви продукт детска мартеница, който представлява детска мартеничка съчетаваща в себе си традиционният начин на изработка и като добавка с фигурка, на която ще се зарадва всяко дете. Продаваните от нас типове детски мартеници са направени от качествени конци, с внимание към детайла, с безопасна игла за закичване.

Посочената цена на мартеничките са в български лева за един брой картон.

Мартеници нови модели

 
Модел мартеница с фигурка на розово пони
Модел мартеница с фигурка на розово пони

Цена: 7.00 лв (8.40 лв с ДДС)

   
Мартеница с малка фигурка на пони
Мартеница с малка фигурка на пони

Цена: 5.00 лв (6.00 лв с ДДС)

 
 
Мартеница с релефна фигурка играчка
Мартеница с релефна фигурка играчка

Цена: 7.00 лв (8.40 лв с ДДС)

   
Мартеница със значка пеперуда
Мартеница със значка пеперуда

Цена: 5.00 лв (6.00 лв с ДДС)

 

Facebook коментари

 

Изпрати на приятел

Моля впишете буквите от картинката в полето по-долу.

Етикети

Намерете ни във Facebook